Pyöräilyvuosi 2016 / Cycling year 2016

Please scroll down for the English version.

Vuosi loppuu kohta, joten katsellaanpas vähän taakse päin kulunutta pyöräilyvuotta.

Tänä vuonna en odottanut pyöräilykauden alkamista, vaan ajoin lenkkejä sitkeästi läpi talven. Asetinkin itselleni tavoitteeksi ajaa tänä vuonna yli 10000 kilometriä. Hurricanelle tuli tänä vuonna vain vähän kilometrejä, ja niistä suurin osa talvella. Helmikuussa elämäni mullistui, kun Quest saapui, joten ei enään huvittanut niin paljon kaksipyöräistä ulkoiluttaa. Sitäpaitsi huomasin keväällä, että Hurricanen etuvanne oli rikki ja sain sen vasta korjattua heinäkuussa, kun meni kaikki aika kinnerillä ajamiseen.

Ja kylläpä sillä tulikin ajettua. Työmatkoja ajoin 67 kertaa. (Yhden kerran Hurricanella.) Ajoin aika paljon pitkiä lenkkejä. Ajoin mm. lopultakin sinne mökille ja takaisin – se pyöräretki jota olen monta vuotta suunnitellut. Osallistuin taas Kälviän Tarmon järjestämiin pyöräilytapahtumiin. Ja kävin myös nojapyöräilyn PM-kisoissa. Meidän lenttisporukan rantalenttis pelit pelattiin tänä vuonna tavallista kauempana joten tuli ajettua kinnerillä myös lenttis peleihin.

Syksyä kohden vähensin pitkiä pyöräilylenkkkejä ja ajoin enemmän työmatkaa. Työmatkoja ajoin niin kauan, että tappajasepeli levitettiin tielle, eli aika pitkälle – marraskuuhun asti. Kävin myös testaamassa Questillä paikallisia sorateitä. Mutta kinnerillä ajot loppuivat sitten lopulta siihen, että tuli niin paljon lunta, että ajaminen ei enään ollut mielekästä.

Mutta ei pyöräilyt siihen ole loppuneet. Olen ajanut aika paljon trainerillä sisällä. Mutta Pitää kyllä tälle talvelle vielä laittaa Hurricaneen nastarenkaat alle ja käydä sillä ajelemassa lumessa. Se on kuitenkin ihan kivaa.

Niin, niitä kilometrejä on tätä kirjoittaessa mittarissa reilut 10800, eli tavoite täyttyi.

Viime vuonna ja erityisesti viime talvena, kun kinnerikuume oli kovimmillaan, tuli katseltua YouTubesta aika paljon kinnerivideoita. Huomasin, että niistä suurin osa on enemmän tai vähemmän ”raaka materiaalia” ja pidemmän päälle aika tylsiä katsottavia. Niinpä päätin alkaa tekemään YouTubeen videoita, jotka eivät olisi ihan niin tylsiä. Aloin oikein kehittämään TouTube kanavaani ja nyt sillä onkin yli 200 tilaajaa. Näin talvella on ollut vähän vähemmän video-aiheita, mutta ensi kesäksi on jo joitakin ideoita. Eli lisää videoita tulossa, joten kannattaa tilata kanava, jos et sitä vielä ole tehnyt.

Tässä vielä tälle vuodelle yksi pyöräilyvideo viime kesältä. Tämä jäi aikanaan julkaisematta ja nyt vasta olen jaksanut tehdä sen valmiiksi. Kiersin kesällä Oulujärven eteläpuolen ympäri.  Tässä lyhyt video siitä.

 

 


The year is coming to an end. So let’s look back about the cycling year 2016.

This year, I did not wait the start of the cycling season, instead I kept riding  through the winter. I set myself a target to ride more than 10,000 kilometers this year. The  Hurricane got only a few kilometers this year, and the majority of them in winter. In February, my life turned upside down when the Quest arrived, so riding the two-wheeler was not so fun anymore. Besides, I noticed in the spring that the front wheel of the Hurricane was broken and it took me until July before I repaired it because I was so busy riding my new velomobile.

And I rode a lot. Commuting for 67 times. (Once with Hurricane.) I did quite a lot of long rides. I rode finally to our summer cottage and back – the trip I have been planning many years. I participated again Kälviän Tarmo organised cycling events . And I went also to Nordic Recumbent Championships . With our beach wolley team we played this year further away, so those trips I rode by velomobile.

In Autumn I reduced the amount of long cycling trips and used more time for commuting. I was Commuting until they spread the killer gravel on the roads in November. I also went to test local gravel roads with the Quest. But velomobiling season came to an end eventually when there was so much snow that riding velomobile wasn’t fun anymore.

But that wasn’t the end of cycling season. I’ve ridden a lot  indoors with the trainer . But I’m going to put spike tires to Hurricane and go riding in the snow. Because after all it’s quite fun.

So, about those kilometres. When writing this, I’ve been riding more than 10800 km, so the target was reached.

Last year, and in particular last winter when I was dreaming about my own velomobile, I watched pretty much velomobile videos on YouTube. I noticed that most of them are more or less ”raw material”, and quite boring to watch. So I decided to start making my own not quite so boring videos on YouTube. I began to develop my YouTube channel  more and more and now it has more than 200 subscribers. This winter there has been a little less videos, but I have already some ideas for next summer. So, more videos coming soon, be sure to subscribe to my channel, if you have not done it yet.

Here is one more cycling video from last summer. It’s been hanging around in my video editing software, and I haven’t been able to finish it until now. So here it is, A short video about me riding around the southern half of Lake Oulujärvi with velomobile.

Kommentoi