Päivä pyörän päällä 2016 / 12 h cycling event – 3.9.2016, Kälviä

Scroll down for English version.

Kälviän Tarmo järjesti viime lauantaina perinteisen Päivä pyörän päällä -pyöräilytapahtuman. Kyseessä on kuntoilutapahtuma, jossa ajetaan tasatunnein noin 18 kilometrin lenkkiä joukkueina tai yksittäisinä pyöräilijöinä. Itse yritin taas ajaa nonstoppina niin paljon kilometrejä, kuin vaan kerkiän.

Tällä kertaa olin ainut nojapyöräilijä, mutta muita pyöräilijöitä oli useita kymmeniä. Reitti kulki vähäliikenteisellä pikkutiellä ja kääntöpaikka oli yhdeksän kilometrin päässä lähtöpaikasta. Useimmat kääntyivät siinä, mutta osa pyöräilijöistä kävi hakemassa kilometrejä hieman kauempaa. Kääntöpaikkana ollut soratien risteys ei oikein soveltunut kinnerille, joten ajoin Ullavaan asti kääntymään. Ullavan kaupan pihalla oli hyvä kääntää kinneri siten, että ei tarvinnut peruttaa. Tälle reitille tosin matkaa kertyi 60 kilometriä.

Ullavassa / In Ullava
Ullavassa / In Ullava

Kävin kääntymässä Ullavassa neljä kertaa. Niistä viimeisin oli kaikista tuskallisin. En tiedä olinko syönyt liikaa tai liian vähän, mutta kuitenkin jotenkin väärin, kun tuntui, että tulee seinä vastaan. Ihan oli virta lopussa. Sen jälkeen oli pakko pitää pitempi tauko ja koittaa vähän kerätä energiaa. Reilun tunnin tauon jälkeen lähdin jatkamaan. Ajoin pari kertaa lyhyen lenkin.

Viimeiselle lenkille. / To the last ride.
Viimeiselle lenkille. / To the last ride.

Illan hämärtyessä ajettiin sitten viimeinen lenkki. Koko päivän aikana sain ajettua reilut 300 kilometriä. Enemmänkin olisi ehkä mennyt, jos olisin onnistunut paremmin tankkauksessa. Kun hikoilee 12 tuntia kinnerin sisällä, niin on muuten aika paljon hiertymiä eri paikoissa.

Kääntöpaikalla. / Turning spot.
Kääntöpaikalla. / Turning spot.

Yhteenveto

  • Matka: 304 km
  • Keskinopeus: 37,3 km/h
  • Ajoaika: 8 h 10 min
  • Taukoja: 3 h 22 min

Ajoaika ja taukojen kesto näyttää olevan aika samat, kuin viime vuonna. Mutta, kun nopeus on kovempi, niin matkaakin kertyy enemmän.

Kartta. / Map.
Kartta. / Map.
Korkeuskäyrä. / Elevation.
Korkeuskäyrä. / Elevation.

 


Flag_of_United_KingdomLast Saturday was the annual ”Day on the bike” -cycling event organized by Kälviän Tarmo. This is a recreational event and the idea is to ride once every hour the 18 km route in teams or as individual cyclists.  I tried again to ride as many kilometers nonstop as I can.

This time I was the only recumbent rider, but there were dozens of other cyclists. The route was on a small road and the turning place was nine kilometers away from start. Most turned around there, but some of the cyclists fetched kilometers further away. The turning spot was a gravel road junction which wasn’t ideal for velomobiles, so I rode all the way up to Ullava to turn. It was easy to turn velomobile around in the courtyard of the grocery store in Ullava without the need to reverse. But the total distance of this route was 60 km.

Ullavassa / In Ullava
Ullavassa / In Ullava

I went to turn in Ullava total of four times. The last onet was the most painful of all. I do not know if I had eaten too much or too little, but I felt that I was completely out of energy. I was then forced to take a longer break and try to rest a little bit. After over an hour’s break I continued. I rode a couple of times in the short route.

Viimeiselle lenkille. / To the last ride.
Viimeiselle lenkille. / To the last ride.

At dusk we rode the last ride. During the whole day I had cycled over 300 kilometers. Maybe I could have cycled even more if I had been more successful ”refueling”. After sweating for 12 hours inside the velomobile, there was quite a lot of abrasion in different places.

Kääntöpaikalla. / Turning spot.
Kääntöpaikalla. / Turning spot.

Summary

  • Total distance: 304 km
  • Average speed: 37.3 km/h
  • Moving time: 8 h 10 min
  • Breaks: 3 h 22 min

Moving time and length of breaks seems to be quite the same as last year. But when the speed is higher, the distance will be longer.

Kartta. / Map.
Kartta. / Map.
Korkeuskäyrä. / Elevation.
Korkeuskäyrä. / Elevation.

Yksi vastaus artikkeliin “Päivä pyörän päällä 2016 / 12 h cycling event – 3.9.2016, Kälviä”

  1. auts.. kyllä siinä menee mä tiedän kyllä kun olin turku touring pyöräiliöitten perässä noin 114km meni mullakin paikat kun sattui tulemaan hellettä elokuun 21

Kommentoi