Siirry suoraan sisältöön

Testissä Lowepro ProRunner 350 AW -kamerareppu

Piti sitten hankkia ihan kunnollinen reppu kaikelle kuvauskamalle. Onhan sitä kamaa jo jonkin verran kertynyt, joten päätin hankkia sitten kerralla riittävän ison repun. Tämä kyseinen Lowepro osoittautui kyllä tilavaksi repuksi. Tähän mahtuu helposti kaikki omistamani kameratarvikkeet ja näyttää vielä jäävän vähän tilaakin. Vähän kun tiivistäisi, niin mahtuisi varmaankin ainakin yksi linssi vielä. Kameraosaston lokerojen väliseinät on kätevästi irroitettavissa ja siirreltävissä, eli lokerot voi säätää miten itse haluaa. Repussa on myös paljon taskuja muulle tavaralle, esim  piuhoille, pattereille, runkotulpille ja muistikorteille. Löytyypä repusta myös oma tasku läppärille ja kiinnikkeet, joilla saa myös jalustan kulkemaan mukana. Varustukseen kuuluu myös sadesuoja.

 

Reppuun mahtuu ainakin kamera ja neljä linssiä, salamalaite, pieni ledivalaisin ja muuta tilpehööriä. Ja vielä jää vähän tilaakin.
Reppuun mahtuu ainakin kamera ja neljä linssiä, salamalaite, pieni ledivalaisin ja muuta tilpehööriä. Ja vielä jää vähän tilaakin.

Kokeilin ahtaa repun täyteen ja pakkasin sinne kaiken mitä voi kuvitella tarvitsevan kuvausreissulla. Mukana oli myös läppäri ja jalusta. Sitähän piti sitten kokeilla punnita. Puntari näytti yli kolmetoista kiloa. Näinkin painava reppu kulkee yllättävän mukavasti selässä. Mutta onneksi yleensä ei tarvitse aivan niin paljon tavaraa mukana. Kuvatessa kamera on tietenkin kädessä, joten repun paino jää todellisuudessa varmaan reilusti alle kymmenen kilon.

Jonkin verran olen tätä jo kanniskellut ympäriinsä. Onhan tämä paljon mukavampi, kuin ärsyttävä olkalaukku, jonka koko massa lepää vaan toisella olkapäällä. Eipä tule enään niska niin kipeäksi. Toisaalta lasia vaihtaessa joutuu koko repun laskemaan maahan, jotta sen saa auki ja pääsee käsiksi kameraosastolle. Jalustan kanssa tämä reppu selässä on aika pitkä yhdistelmä. Jalusta kolisee ovenkarmeihin, jos erehtyy kääntymään väärässä paikassa. Reppua selästä otettaessa kannattaa myös olla tarkkana, ettei jalusta kolahda esimerkiksi liian lähellä olevan auton kylkeen. Niin on meinannut käydä.

Jalusta kulkee myös kätevästi mukana.
Jalusta kulkee myös kätevästi mukana.

Jalustalle on oma pieni irrallinen kotelo, jonka voi kiinnittää repun alaosaan. Siihen asetellaan kaksi jalustan jalkaa, jolloin kotelo tukee jalustaa, ettei se pääse putoamaan. Jalusta kiinnitetään reppuun hihnoilla ja klipseillä. Niillä se pysyy todella tukevasti kiinni. Mielestäni tämä jalustaa varten oleva pieni irrallinen ja kova kotelo on hieman yliampuvaa. Tiedän, että monissa muissa Lowepro:n repuissa on jalustan jaloille pieni kankainen pussi, joka ajaa ihan saman asian. Sen pienen pussin voi sitten kätevästi työntää repun sisään pois silmistä, kun sitä ei tarvita. Mutta mihinkäs laitat tämän kovan kotelon silloin, kun sitä ei tarvita? Toisaalta kotelo on tukeva ja helppokäyttöinen, eikä se ulotu repun pohjan ulkopuolelle. Näin repun pohja on tasainen ja se pysyy myös pystyasennossa.

Olen tyytyväinen hankintaani. Reppu on monipuolinen, tukeva ja turvallinen sekä kuljettaa mukana kaiken tarvittavan. Hyvä ostos.

 

 

1 kommentti artikkeliin “Testissä Lowepro ProRunner 350 AW -kamerareppu”

Kommentoi