Äänitys hommia

Polkaistiin äänitys hommat käyntiin ja koeponnistettiin uusi, laajennettu äänityskalusto. Viime viikolla jo hieman testailtiin rumpujen äänitystä Sadatuksen kitaristin J-P:n kanssa, jonka oman projektin rummut minun pitäisi soittaa. Kokeiltiin äänittää rumpuja kahdelletoista kanavalle ja sehän onnistui hyvin. Toissapäivänä sitten kokeiltiin Sadatuksen kanssa ja lisättiin mukaan vielä yksi raita kitaraa sekä kaksi bassoraitaa, eli yhteensä viisitoista raitaa kerralla. Näin onnistuu hienosti koko bändin äänitys kerralla. Hienosti vanha MacBook Pro jaksaa pyörittää näinkin isoa äänitysprojektia.

Tässä vähän kuvia äänityssessioista. Eniten aikaa tähän mennessä on mennyt pelkkään säätämiseen. Mutta nyt kun alkaa asetukset olemaan kohdillaan, niin ehkäpä voi jatkossa keskittyä enemmän soittamiseen.

 

Huonemikit tuovat paljon lisää rumpusoundeihin
Huonemikit tuovat paljon lisää rumpusoundeihin
Valinnanvaraa virppasoundiin
Valinnanvaraa virppasoundiin
Basso mikitettiin linjasoundin lisäksi
Basso mikitettiin linjasoundin lisäksi
Focusrite Saffire Pro 40 (alla), jonka jatkona Presonus Digimax D8 (yllä).
Focusrite Saffire Pro 40 (alla), jonka jatkona Presonus Digimax D8 (yllä).
Kitaran mikitys
Kitaran mikitys
Hienosti jaksoi MBP viidentoista raidan äänityksen
Hienosti jaksoi MBP viidentoista raidan äänityksen

Kommentoi