Siirry suoraan sisältöön

Tämähän on hauskaa!

  • tehnyt

Nyt alkaa olla jo melkein 400 kilometriä Questillä takana, joten jonkinlainen tuntuma pyörään on jo tullut. Vaikka aluksi tuntui, että se kulkee nastarenkailla kuin kivireki, on kinnerillä ajaminen ollut kuitenkin hauskaa. Ja kun tiet ovat sulaneet, on vauhtia alkanut löytymään. Hitaassa vauhdissa pyörä kulkee vakaasti ja on rento ajaa, koska kolmipyörä ei kaadu vauhdin loppuessa, kuten kaksipyöräinen tekee. Kolmipyöräisyys tuo myös muita jänniä ominaisuuksia kaksipyöräiseen verrattuna. Jos esimerkiksi tie on kallellaan johonkin suuntaan, (niin kuin se yleensä onkin) on myös pyörä kallellaan. Se tuntuu aika hassulta. Tien kolojen väistäminen on paljon vaikeampaa. En oikein vielä hahmota missä kohtaa kaikki renkaat kulkevat. Kaarteissa ajaminen on myös erilaista. Jos kääntää liian suuressa vauhdissa, saattaa koko pyörä kaatua.

Nopeuden kasvaessa ohjaus muuttuu äkkinäiseksi ja epävakaan tuntuiseksi. Kovaa polkiessa koko pyörä keinuu puolelta toiselle polkemisen tahdissa. Jos silloin puristaa ohjaustangosta kovasti, tekee pyörä äkkinäisiä liikkeitä, mutta rennosti ohjaustankoa pidellessä meno on hieman vakaampaa. Yli 40 km/h nopeudessa meno tuntuu jo melko epävakaalta, mutta siihen tottuu ja luulen, että muutaman sadan kilometrin jälkeen osaan jo paremmin hallita suuria nopeuksia.

Ohi ajavat rekat eivät heilauta pyörää kovin pahasti, mutta kova sivutuuli tuntuu vaikuttavan aika voimakkaasti Questiin. Runko on sen mallinen, että sivusta puhaltava tuuli luo rungon toiselle puolelle pyörteen, joka muodostaa imun tuulen suuntaan. Eli silloin sivutuulen voima vielä voimistuu. Pahimmassa tapauksessa koko pyörä saattaa kuulemma lentää nurin. Mutta en usko, että täällä päin kovin usein on ihan niin voimakkaita tuulia.

Vaikka pakkaset tulivat takaisin, ovat tiet kuitenkin sulana. Niinpä päätin vaihtaa nastarenkaat Marathon Plus renkaisiin, jotta voisin kokea kesäisiä nopeuksia. Jopas se kulki kevyesti verrattuna nastarenkaisiin ja vauhtia tuli reilusti lisää. Vaikka oli vastatuuli ja vaikka Marathon Plus renkaat eivät ole mitenkään nopeat, niin silti ajoin lenkin suuremmalla keskinopeudella, kuin nojapyörällä viime kesänä. Kyllä kinnerillä ajaminen on kivaa!

Kommentoi