Testissä: Tamron SP 24-70 mm f/2.8

Tuli tarve hankkia joku perus zoomi, koska pelkällä 35 millisellä kuvailu alkoi jo maistumaan puulta. Päädyin lopulta pitkällisen pohdinnan päätteeksi kyseiseen Tamronin linssiin, joka kalliilla hinnallaan ylitti kyllä alkuperäisen budjetin reilusti. Ostopäätökseen vaikutti se, että tämä Tamron käy myös täysikennoiseen runkoon, tässä on kuvanvakaaja ja tämä on saanut hyviä arvosteluja internetin kamerasivustoilla.

Ensivaikutelma linssistä on hyvä. Tämä on aika iso ja painava linssi. Kun sen kiinnittää tällaiseen pienehköön croppikennoiseen, niin kuin tämä minun Nikon D7000, niin tuntuu, että linssi vie kameraa, eikä toisinpäin. Tuntuma objektiiviin on hyvä. Se vaikuttaa jämäkältä ja kestävältä. Lukittava zoomausrengas toimii jämäkästi, kuten myös tarkennusrengas. Zoomausrenkaan lukituksesta ei välttämättä ole paljoakaan hyötyä. Tuntuu, että ei se itsekseen lähde avautumaan, on se sen verran jäykkä.

Automaattitarkennus toimii hyvin ja moottori on hiljainen. Tarkennusnopeus ei ehkä ole aivan yhtä nopea, kuin Nikonin 35 millisessä. Tuntuu, että Tamron lähtee herkemmin ajamaan tarkennusaluetta päästä päähän.

Kuvan laatu vaikuttaa muutaman sadan kuvan jälkeen hyvältä. Vähintään yhtä hyvältä, kuin Nikonin 35 millisellä. Aivan laajakulmapäässä tosin voi havaita pientä vääristymää, mutta en ainakaan vielä ole kokenut sitä häiritseväksi.

Parin päivän kokeilun jälkeen, uskallan todeta olevani tyytyväinen ostokseeni. Kallishan se oli, mutta ehkäpä se on sen arvoinen.

Kommentoi